PS4 Middle-Earth Shadow of Mordor

Gyártó: Warner Bros. Interactive

Állapot: Használt

ISMERTETŐ:
Gyűrűk ura játékot készíteni egyáltalán nem könnyű feladat, a keményvonalas rajongók ízekre szednek minden olyan próbálkozást, mely kicsit is eltér a megszokott történetszáltól. A Shadow of Mordornak azonban minden esélye megvan arra, hogy igazán nagyot szakítson, egyaránt lenyűgözze a rajongókat és azokat, akik semmit sem tudnak a Gyűrűk ura mitológiáról, de nagyon szeretik a csonkolásokban bővelkedő akciójátékokat. Már első ránézésre látszik, hogy mind az Assassin's Creed, mind az új Batman sorozat komoly hatással van a játékra. A mozgások kísértetiesen hasonlítanak az AC animációira, a harcrendszer meg pontosan olyan, mintha az Arkham Asylum bűnözőivel hadakoznánk, azzal a különbséggel, hogy itt bizony hullanak az ork fejek. Ennek köszönhetően a Shadow of Mordor kifejezetten felnőtteknek készült játék, a brutális kivégzésekre és a fröcsögő vérre érzékeny játékosok jobb, ha átgondolják a vételt. A történet elején adott egy gondori kósza, aki egy rajtaütésben az életét veszti. Egy titokzatos lidérc azonban feltámasztja, bár a segítségének ára van, innentől kezdve együtt kell behatolniuk Mordor pusztaságaiba, hogy végre szembenézhessünk az ork törzseket összefogó új gonosszal, Szauronnal.

A cselekmény a Hobbit és a Gyűrűk ura között játszódik, Bilbó már megszerezte az Egy Gyűrűt Gollamtól és az Öt sereg csatáját is sikeresen megvívták. Gollam elindul a hosszú vándorútjára, ahol fogságba esik és a kínzások hatására elárulja az Ellenségnek a Zsákos nevet.

A Shadow of Mordor azonban nem merül ki annyiban, hogy ork hordákat kell kardélre hánynunk vagy éppenséggel lenyilazni. Ennél sokkal több van a játékban, a Nemezis rendszer segítségével akár a szövetségeinkké is tehetjük az ork hadvezéreket. Minden egyes területnek megvan a maga hierarchiája, az orkok szigorú kasztrendszerben élnek és harcolnak, ahol csak a legerősebbek maradhatnak életben. Az idő fontos szerepet játszik, nem szabad sokáig halogatni a lépéseinket, mert az orkok folyamatosan fejlődnek és egyre erősebbek lesznek. A lidérc segítségével képesek leszünk belelátni az orkok fejébe, így ki tudjuk kémlelni az ellenség gyenge pontjait. Egy fokkal elegánsabb az a megoldás, ahol egy általunk kiválasztott és persze a magunk oldalára állított orkot juttatunk vezetői pozícióba. Elérhetjük nála azt, hogy kihívja a hadurát egy párbajra, ahol segíthetünk neki legyőzni a riválisát. Az orkok vezérek minden egyes játékban egyedi tulajdonságokat kapnak, ezeket kiismerve van csak esélyünk ellenük. Lesznek olyan főnökök, akik a tűztől félnek, míg mások az árulás gondolatától rettegnek leginkább. Akkor vagyunk igazán profik, ha kijátsszuk ezeket a kártyákat harc közben, persze dönthetünk úgy is, hogy nem vacakolunk ezzel, inkább nekirontunk a túlerőnek. Eben az esetben persze ne csodálkozzunk azon, ha pillanatok alatt levágnak. A hozzánk kapcsolódott lidércnek köszönhetően nem tudunk végérvényesen meghalni, de a minket legyőző ork főnökök nagy népszerűségre tesznek szert azáltal, hogy képesek voltak bevinni a végső találatot. Kiemelten fontos szerepet kapnak a környezeti elemek a Shadow of Mordorban. Kiszabadíthatjuk a ketrecbe zárt démon wargokat, felrobbanthatjuk az ork pálinkás hordókat, elterelhetjük az ellenség figyelmét a nyakukba csapódó darázsfészekkel és még sorolhatnánk az egyedi megoldásokat.
3 500 Ft
Adatok
Cikkszám
KONZL0134
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!